مامای همراه که گاهی مامای خصوصی هم نامیده میشود، یکی از خدمات مراکز مامایی یا بیمارستانهای دوستدار کودک است که به مادران باردار کمک میکند تا زایمان راحتتری داشته باشند. بیشترین نقش مامای همراه در قبل از زایمان و با هدف کاهش دردهای زایمان طبیعی است، اما این وظایف به زایمان ختم نمیشود و شما میتوانید از مامای همراه بخواهید بعد از زایمان هم مدت زمان بیشتری کنارتان بماند. در ساعتهای پس از زایمان، مامای همراه میتواند در مورد شیردهی به نوزاد و مراقبت از زخم پرینه یا زخم سزارین راهنماییهایی را به شما بدهد. در این مطلب میتوانید با نقش مامای همراه پس از زایمان آشنا شوید.


ماما به شخصی اطلاق می شود که تحصیلات مامایی را در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا برابر مقررات در مراکز آموزشی داخل و یا خارج از کشور به پایان رسانیده و موفق به اخذ پروانه دائم مامایی از وزارت متبوع شده باشد. او قادر به نظارت، مراقبت و آموزش به زنان در طی دوران حاملگی ، زایمان، بعد از زایمان، هدایت و انجام زایمان طبیعی به مسئولیت خود ، مراقبت از نوزاد و شیرخوار و کودك زیر شش سال می باشد. این مراقبت ها شامل پیشگیري، مشاوره و ارائه خدمات تنظیم خانواده، کشف حالات غیر طبیعی در مادر، نوزاد و کودك، اورژانس هاي پزشکی ، تشخیص و درمان بیماریهاي شایع دستگاه تناسلی، غربالگري سرطانهاي زنان و اجراي اقدامات اورژانس مامایی در مواقع عدم دسترسی به پزشک و ارجاع مددجویان نیازمند خدمات تخصصی با مراکز درمانی می باشد. او وظیفه مهمی در مشاوره و آموزش بهداشت باروري نه تنها براي زنان بلکه براي خانواده و جامعه دارد. وظایف ماما شامل: آموزش دوران بلوغ ، مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره قبل از بارداري، آموزش و مراقبتهاي دوران بارداري ، زایمان و پس از زایمان، آماده کردن والدین براي پذیرش وظائف پدري و مادري، تنظیم خانواده و مراقبتهاي کودك و تشخیص و درمان بیماریهاي شایع دستگاه تناسلی زنان و مشاوره دوران یائسگی می باشد.
لیست ماما همراه های عضو انجمن
-
سیده آرزو - هاشمی
شماره نظام پزشکی : 42392
سال فعالیت : 1395
مراکز درحال فعالیت : نیک بانو
-
نادیا - عابدیان
شماره نظام پزشکی : م9875
سال فعالیت : 1365
مراکز درحال فعالیت :
-
زهرا - دیده بردل
شماره نظام پزشکی : 58524
سال فعالیت : 1397
مراکز درحال فعالیت : کلینیک سلامت مادران ایرانی - مهر آفرین
-
مریم - گریگوریان
شماره نظام پزشکی : ۳۲۹۱۷
سال فعالیت : ۱۳۹۶
مراکز درحال فعالیت : مادرانه
-
شیوا - یارمحمدی جامی
شماره نظام پزشکی :
سال فعالیت :
مراکز درحال فعالیت : مادر آگاه
-
آرزو - میر
شماره نظام پزشکی :
سال فعالیت :
مراکز درحال فعالیت : نیک بانو
-
مریم - رفیعی ثانی
شماره نظام پزشکی :
سال فعالیت :
مراکز درحال فعالیت : نیک بانو
-
الهام - بلالی نقندر
شماره نظام پزشکی : ۴۱۷۹۸
سال فعالیت : ۱۳۹۴
مراکز درحال فعالیت : نوژین - مهر آفرین - مهرمانا
-
مهناز - نمک شناس
شماره نظام پزشکی :
سال فعالیت :
مراکز درحال فعالیت : نیک بانو
-
کبری - امیری جامی
شماره نظام پزشکی :
سال فعالیت :
مراکز درحال فعالیت : مهر آفرین - مرکز مشاوره مامائی طپش
-
فاطمه - سعیدی مقدم
شماره نظام پزشکی :
سال فعالیت :
مراکز درحال فعالیت : نیک بانو
-
فریبا - میرزایی آخی جهانی
شماره نظام پزشکی : 49281
سال فعالیت : 1396
مراکز درحال فعالیت : نوژین
-
مهناز - ابوالفضلیان
شماره نظام پزشکی : 44128
سال فعالیت : 1394
مراکز درحال فعالیت :
-
آرزو - عظیمی فر
شماره نظام پزشکی : 35654
سال فعالیت : 1392
مراکز درحال فعالیت :
-
فائزه - سعادتی
شماره نظام پزشکی : 50680
سال فعالیت :
مراکز درحال فعالیت : مرکز مشاوره مامائی طپش
آیا مامای همراه در سزارین لازم است؟
بسیاری از بانوان بارداری که قرار است زایمان سزارین داشته باشند، به مامای همراه در سزارین فکر میکنند. داشتن مامای همراه بد نیست؛ اما باید بدانید که پزشک و کادر پزشکی اتاق عمل و دستیاران پزشک و کادر بیمارستانی اولویت اول برای حضور داشتن در اتاق عمل هستند. بنابراین اگر قرار است سزارین شوید، احتمال اینکه مامای همراه شما را در اتاق عمل راه ندهند، زیاد است. در عوض میتوانید از مامای همراه بعد از زایمان سزارین کمک بگیرید و برای شیر دادن به نوزاد یا کنترل وضعیت بالینی و جسمانی خود، حمام کردن، خواباندن، تشخیص زردی نوزاد و مسائلی از این قبیل به سراغ مامای همراه در سزارین بروید
